Over Maartje de Bruin

Handig Theater

Jarenlang heb ik in het Amsterdams Marionetten Theater gespeeld met poppen aan touwtjes: de marionet. Een prachtige ervaring waar mijn hart openging voor het poppenspel. Poppen gesneden uit lindehout worden in het atelier met de hand gemaakt. We zijn ook op toernee geweest.  Het theater werd ‘ingepakt’ en met vrachtwagens vol poppen en decorstukken reden we naar Bretagne om  voorstellingen in prachtige theaters uit te voeren voor het Franse Publiek.

Ik deed voorstellingen op straat van Amsterdam tot Texel maar ook kinderfeestjes bij mensen thuis.

Toen ik van Amsterdam naar Limburg verhuisde, speelde ik voorstellingen in het hotel van de Efteling, onder leiding van Max Verstappen, poppenspeler en poppenmaker uit Amsterdam.

Weer terug in Amsterdam, als leerkracht basisonderwijs nam ik de handpop “Meneer Frits” vaak mee naar school. Wanneer hij uit mijn tas kruipt zie ik de magie in de ogen van de kleuters. Een perfect begin van de dag in de kring!

2 jaar geleden heb ik de Opleiding Poppen en Objecttheater in Den Haag gevolgd en met succes het eerste jaar afgerond. Nu speel ik voor het 2e jaar in museum Huis van Hilde in het dorpje Castricum. Ook op scholen en bibliotheken speel ik voorstellingen tijdens de Kinderboekenweek of de Nationale Voorleesdagen. 

Sindskort gaat YogaFred (een slungelige handpop) mee om yogales op school te geven aan kinderen vanaf 4 jaar. Wat een geweldige ervaring voor de kinderen en mij. Fred krijgt uitleg van de kinderen hoe hij De Boom kan doen en hij vertelt hen waarom yoga betekenisvol kan zijn.