Voorstellingen

 De voorstellingen van Handig Theater

  Hieronder een overzicht van mijn lopende en eerdere voorstellingen

 

Sint en Wind

Piet is in paniek. Het is bijna 5 december en Sint is ziek. Wie gaat nu de pakjes uitdelen en de gedichten schrijven? Piet hoopt dat de broer van Sint kan helpen. Maar dan moet hij helemaal naar Knollendam fietsen!
Hoe dichter Piet bij het huis van Wind komt, hoe vreemder het ruikt. Nou ja, als Wind maar kan helpen, dan komt alles vast goed. Toch?

Een voorstelling met acteerspel, handpoppen, muziek en een magisch schaduwtheater!

Hap slik weg

Rupsje kruipt uit zijn hij en heeft meteen honger. Blaadjes en een peer vindt hij mjammie! Maar de kaas van Muis is bah! Dan vliegt Sjakie de zeemeeuw over, kijkt naar Rupsje en kraait: "die is lekker"! Wil hij rupsje opeten? Geen sprake van, roept muis! Oei oei, hoe zal dit aflopen?

Hap slik weg is een zomerse voorstelling met poppen en objecten die gaat over vriendschap, over wat je wel en niet lust en over groeien. Het verhaal begint en eindigt met liedjes op de ukelele. 

Petertje 

Petertje woont in het bos. Hij is timmerman en maakt bedjes, bedjes en nog eens bedjes. Op een dag maakt hij er een voor Muis die bij hem logeert. Wanneer Muis slaapt kan Petertje verder werken aan het magische hout dat Muis in het bos vond. Als dat klaar is, doet hij een wel héél bijzondere ontdekking..!

Een vertederende voorstelling met dieren uit het bos, herkenbare liedjes en een kleine houten stokpop met een grote rol. 

De kleine walvis

Billie woont met zijn vader in een huis aan de kust. Zijn vader is visser en is hele dagen op zee. Billie wacht vol verlangen tot hij 's avonds thuis komt. Dan spoelt er een walvis aan! Billie noemt hem Willie, brengt hem op zijn kar naar huis en legt hem in de badkuip. Eindelijk heeft hij een vriend! Maar wat vindt papa hiervan en kan Willie aarden in de krappe badkuip?

Een vrolijke poppentheater voorstelling over verlangen, vriendschap en vrijheid. Maartje neemt je zingend en accordeon spelend mee het verhaal in!       

Een brief voor Lucie

Lucies hamster krijgt baby’s, hoe zit dat eigenlijk vraagt ze zich af. Hoe komen die baby hamsters ineens in haar hamsters buik? Haar moeder vertelt haar hoe dat in z’n werk gaat. Dan krijgt Lucie een brief van Marvin, een jongen uit haar klas. Plotseling hoort ze een fietsbel en staat Marvin voor haar deur! Lucie voelt dat ze moet blozen en krijgt kriebels in haar buik, is dat nou verliefd zijn? Wat moet ze doen? 

Op basisscholen kan deze voorstelling onderdeel zijn van het lespakket Lentekriebels en wordt op maat gemaakt voor onder- midden en bovenbouw.